A 100 milion euros fund to invest in coliving real estate

HOUSING
Spotted in @trends

Charles Goldberg, Jo De Clercq, Alexander Hodacq en andere gevestigde namen uit de Belgische vastgoedbranche starten in februari met het bedrijf Alter REIM, dat alternatief vastgoed zal beeeren: coliving projecten maar ook nog andere minder vanzelfsprekende niches net as sociale huisvesting, datacenters en medisch vastgoed.

Alter RIEM lanceert dit jaar ‘Alter Coliving Europe Fund I’, dat mikt op een portfolio van 100 miljoen euro met cohousingprojecten. Het fonds heeft een looptijd van tien jaar, dan kan het worden verkocht, geliquideerd of naar de beurs gebracht. Alexander Hodacq, Jo Clercq en Michael Wedner zullen zich vooral bezighouden met de opstart en het beheer van de Fund. Alban Dejardin-Verkinder en Jaime Cuykens zullen de coliving residentie beheren zoals zij het nu doen in het bedrijf Our Crib met gebouwen gelegen in de betere wijken in Brussel.

Alter REIM brengt in de opstart in de Alter Coliving Europe Fund I de drie ‘OurCrib’ coliving résidentie in voor een waarde van 6 miljoen Euros. In een eerste ronde zal het gespecialiseerde vastgoedbeleggingsfonds GVBF 20 miljoen ophalen bij investeerders. Het fonds verwacht een financieel rendement van 8 tot 9 procent. Het wil tegen 2022 een portfolio van 50 miljoen euro opbouwen, ook in Frankrijk en Nederland.

Alter REIM zal een deel van zijn portfolio creëren door kantoren te herbestemmen tot residentiële projecten met een oppervlakte van 1,000 tot 4,000 vierkante meter voor 20 tot 75 eenheden.

Prominente Belgische vastgoedspelers
De hoofdaandeelhouder van Alter REIM is Charles Goldberg, mede-eigenaar van de Antwerpse residentiële ontwikkelaar Immpact. Alexander Hodacq en Jo De Clerq zijn ook medevennooten. Na een carrière bij Deloitte, Home Invest Belgium en Immobel vorig jaar is Alexander Hodac CEO van het bouwbedrijf BPC, waar hij ook blijft. Jo De Clercq is bestuurder bij de beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar Banimmo en Good Life Development Fund I en II, het residentiële fonds van de Gentse sectorgenoot Revive.

Andere aandeelhouders zijn de stichers van OurCrib so al actief in coliving projecten: Alban Dejardin-Verkinder en Michael Wedner. Dejardin-Verkinder was actief in de financiële sector in het Groothertogdom Luxemburg. Wedner is vandaag directeur bij ING Real Estate Finance en zal die functie blijven uitoefenen. Zijn collega van ING Finance, Jaime Cuykens, was ook actief bij OurCrib en neemt een kleine participatie in Alter REIM.

Read more in de Trends report [ Gezocht: alternatief vastgoed ] >>